Slaapoefentherapie

-    Het lukt mij niet om in slaap te vallen en lig dan uren wakker.
-    Mijn kind wil niet in zijn eigen bedje slapen.
-    Ik heb overdag moeite mijn ogen open houden en val regelmatig in slaap.
-    Ik ben altijd uitgeput na een nacht slapen in plaats van fit en vitaal.
-    Ik kan alleen met slaapmedicatie slapen.
-    Zodra ik ‘s nachts wakker word, kan ik niet meer slapen.
-    Mijn zoon gaat laat slapen en wordt 's morgens met veel moeite wakker,
      maar als hij vroeg probeert te slapen is hij nog niet moe.

Herken je deze problemen? In onze praktijk kunnen wij je helpen. Je kunt  hier terecht voor behandeling van allerlei soorten slaapproblemen. We bieden structurele oplossingen voor het verbeteren van de nachtrust, waardoor je weer energiek aan de dag kunt  beginnen. Onder begeleiding van de slaapoefentherapeut leer je wat bij jezelf de knelpunten zijn en werk je vervolgens aan verbetering van de nachtrust. Zowel voor ouderen, volwassenen als voor kinderen vanaf 6jaar.

Tijdens 5 - 10 oefentherapeutische behandelingen wordt er gewerkt aan de belangrijkste aspecten die de kwaliteit van de nachtrust beïnvloeden. Dit kunnen zijn slaapdruk, bioritme, slaapgewoonte, te veel prikkels overdag, niet voldoende tot rust komen, piekeren, gebruik van televisie of telefoon in bed, te weinig aanmaak van melatonine, etc. De oefeningen zijn laagdrempelig en praktisch waardoor je er direct mee aan de slag kunt en de slaapkwaliteit positief kunt beïnvloeden.  Ook het afbouwen van slaapmedicatie kan met slaaptherapie ondersteund worden. 

 

De behandeling van slaapproblemen wordt door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering, uit het pakket oefentherapie.
Meer informatie kan je vinden op www.slaapoefentherapie.nl