Nieuwsbrief januari 2024

Het jaar 2024 is begonnen en we hebben de eerste koude dagen en sneeuwpret al gehad. Wij (therapeuten) willen natuurlijk graag de foto’s en filmpjes zien als we jullie weer treffen op de praktijk.

 

Verzekering

Heb jij een aanvullend pakket? Fijn! Voor volwassenen worden de meeste behandelingen alleen vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Voor kinderen tot 18 jaar zit het tot maximaal 18 behandelingen in de basisverzekering.

Wij hebben dit jaar weer alle contracten getekend. Dit betekent dat wij de behandelingen direct indienen bij de zorgverzekering. Geen gedoe voor jullie!

 

Kleine tip….

Ben je net begonnen met therapie zonder aanvullende zorgverzekering? Tot 31 januari mag je bij de verzekeraar waarbij je bent aangesloten alsnog een aanvullend pakket afsluiten. Daarna is het een jaar lang wat je hebt afgesloten. Let op: je kunt niet meer overstappen naar een andere verzekeraar. Dat kon tot 31 december 2023.

 

Met sneeuwval en regen

Tijdens druilerige dagen kan het voorkomen dat we aangeven dat de schoenen op de gang mogen blijven staan zodat de kamers niet na iedere behandeling gedweild moeten worden. Neem, als je dat fijn vindt, warme sokken of pantoffels mee.

 

Wat is er allemaal gebeurd in de afgelopen 2 maanden

 

Bea heeft op 13 januari haar aantekening Slaapproblemen bij ouderen behaald. Hierdoor kan ze nu alle soorten slaapproblemen van jong tot oud behandelen. Dankzij deze laatste trainingen bezit ze ook meer kennis over verschillende ziektebeelden die vaker voorkomen bij mensen boven de 70, zoals parkinson, dementie en wat gebeurd er met de slaap wanneer je een oncologisch traject ingaat. Verder heeft ze zich verder verdiept in slaapmedicatie en met name in wat er met je lichaam gebeurd.

 

In april 2024 verwacht ze een online training te lanceren over slapen zonder slaapmedicatie . Deze training is met name geschikt voor iedereen die tijdelijk of al langdurig slaapmiddelen gebruikt en daar graag vanaf wil. In deze training leer je een sterke basis voor slapen op te bouwen en krijg je wat achtergrond informatie over slaapmedicatie en kan je hierdoor beter met je huisarts of apotheker samen een afbouwplan maken. Heb je daar interesse in, volg haar dan op instagram als @‌slaapoefentherapeutbea of schrijf je in voor onze slaapnieuwsbrief.

 

Melisa werkt nu bij klachten van rug, nek oef revalidatie training met een meetinstrument die kan meten hoeveel beweging er mogelijk is in een gewricht en daarnaast kracht van spieren meet. Hierdoor kun je tijdens je behandeltraject beter zien hoe je vooruit gaat en waar je bijvoorbeeld nog kracht of mobiliteit mist. Dit motiveert om door te gaan met trainen.

 

Mariël heeft op verzoek van de jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen van het CJG een presentatie over sensorische informatieverwerking gegeven. Sensorische integratie is de verwerking van de informatie vanuit onze zintuigen dus  ogen, de oren,  neus,  mond en tast maar ook het evenwichtsorgaan en het gevoel uit de spieren en gewrichten. Bij sommige kinderen verloopt de verwerking van deze informatie niet zo vanzelfsprekend en soepel. Hierdoor kunnen allerlei activiteiten in het dagelijks leven moeizaam verlopen. Door de presentatie zijn de jeugdartsen en verpleegkundige beter in staat om problemen in de prikkelverwerking te signaleren bij hun consulten. Naar aanleiding van de presentatie zijn er inmiddels meerdere kinderen met duidelijk hulpvragen op het gebied van de sensorische informatieverwerking naar ons verwezen.  Neem gerust contact op als jullie  zelf vragen hebben over of een vermoeden hebben van problemen in de prikkelverwerking van je kind.    

 

In februari 2024 start Mariël met een training “Ondersteunend tekenen” om kinderen zich middels dit ondersteunend tekenen nog meer gehoord, gezien en begrepen te laten voelen.  Ondersteunend tekenen is ook helpend bij het begrijpen en verwerken van opdrachten, en helpend bij het (motorisch) leren.   

                                                              

Stagiaire

Vanaf februari zal je Eline van Stapele in de praktijk zien rondlopen. Eline is bijna klaar met haar opleiding en loopt hier haar eindstage. Ze loopt mee bij Bea en Melisa. De komende maanden krijg je dus 2 therapeuten voor de prijs van 1. Ben je nieuwsgierig naar Eline, we zullen alvast in de gang een foto ophangen waarbij ze zich ook even voorstelt. Je kan haar op de praktijk verwachten van februari 2024 tot juni 2024. Liever geen stagiaire? Laat het ons dan bij binnenkomst even weten.

 

Met beweeglijke groetjes,

Bea, Mariël, Melisa en Eline

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Vul de code in*
Captcha
Velden met een * zijn verplicht!